Dere otlu poğaca

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Dereotu

(isteğe bağlı beyaz peynir)

Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine isteğe göre susam, çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s