Çikolatalı irmik helvası

Akşam yemeklerinin ardından pratik ve hafif bir tatlı yemek istiyorsanız bu tarife en uygun tatlı, irmik helvasıdır. Yaz aylarında ise içine veya üzerine dondurma ile servis edebilirsiniz.Peki, irmik helvası en kolay ve en lezzetli şekilde nasıl yapılır? İşte sizlere pratik irmik helvası tarifi…

Kolay ve hızlı yapılabilen ve çok sevilen irmik helvasını tam kıvamında yapmak isterseniz bu tarif tam size göre…

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle helvanın şerbetini hazırlayarak işe başlayın. Süt ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eridiğinde kenara alabilirsiniz.

Derin ve büyük bir tencereye yağı alıp eritin. Ardından irmiği ekleyerek, rengi değişene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı tarçın ilave edebiliriz.

Tencerenin altını kapatıp, şerbeti kepçeyle azar azar ilave edin.

Ocağın altını açarak karıştırma işlemine devam edin. Helva soğuduğunda kasenin tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin.

Ortasına çikolata koyarak, ters çevirin. Üzerini fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

İsteğe göre dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s