Çilekli krep…

MALZEMELER

Krep için:

2 adet yumurta
1 su bardağı az yağlı süt
Bir buçuk su bardağı un
Bir tutam tuz
Tavaya sürmek için: Zeytinyağı
Sosu için:
1 paket light puding
3 su bardağı light süt
Süslemek için: Çilek

YAPILIŞI
Krep için derin bir kapta yumurtayı çırpıcı ile iyice çırpın. Sütü ilave edip, tekrar çırptıktan sonra tuz katın. Unu yavaşça eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin (kıvam akışkan olmalı, gerekirse biraz süt veya su ilave edebilirsiniz). Bu karışımdan 1 kepçe alın ve fırça ile çok az zeytinyağı sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli tavaya yayın. Tavayı sallayarak önlü arkalı pişirin. Her seferinde tavayı çok az yağlayarak karışım bitene kadar bu işleme devam edin. Krepleri soğuması için bir kenara alın. Sos için puding ve sütü bir tencerede koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Servis tabağına krep, üzerine puding ve çilek dizin. Tekrar üzerine krep, puding ve çilek olacak şekilde malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Tatlının en üstünü yine çileklerle süsleyin.

Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s