Kıymalı kuru patlıcan dolması

Güneydoğu mutfağının buram buram lezzet koktuğu kuru patlıcan dolması…
Geçen yaz kuruttuğumuz patlıcanları bitirmek üzereyiz. Son kalan patlıcanlarımızı da dolduralım ki, yeniden kurutup kışlıklarımızı hazırlayalım.

Malzemeler
• 25 adet kuru patlıcan
• 1 su bardağı pirinç
• 250 gr kaburga üstü kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 3 adet kuru soğan
• 4-5 diş sarımsak
• Karabiber
• Tuz
• Nar ekşisi veya sumak ekşisi
• Pul biber
• Limon
• Biber salçası
• Domates salçası

Üzeri için;
• Sıvı yağ
• Salça
• Limon suyu
• Sıcak su
Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları haşlayalım, tırnağımız geçinceye kadar pişirelim.
  2. Başka bir yerde pirinçleri ıslatalım, yaklaşık 20 dakika.
  3. Daha sonra içi için gerekli tüm malzemeyi karıştıralım.
  4. Patlıcanların yarısına kadar doldurduktan sonra resimdeki gibi kapatalım.
  5. Üzerini geçmeyecek kadar hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Afiyet olsun
  6. Ekşi ve acı ayarını damak lezzetinize göre yapınız.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s