Kavurma

Bayram geldi, bu bayramda kurban kesenler mutlaka ki et kavurma yapacaklardır.
Lezzetli bir yemek için etlerin mutlaka bir süre dinlenmesi lazım.
Kavurma etini bir gece önceden, rendelenmiş soğanın suyunu sıkarak bu suya birazcık sıvı yağ damlatın, et ile harmanlayın ve poşete sıkıca sarın. Hem etiniz kavruldukça kurumayacak hem de soğanın lezzeti damak tadınızda daha da artacaktır. Sunumda, yine küp küp doğranıp kızartılmış patates, sofranıza şölen havası verecektir. Kavurmanın son aşamasında tuz ile birlikte karabiber-kekik ve kimyon mutlaka eklenmelidir.
Malzemeler:
1 kilo dana eti
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Geniş bir çelik tencereye zeytinyağı koyun, etleri ilave edip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin.
İçine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
Ocağı kısın ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan 15 dk. önce tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s