Rulo poğaça

RULO POGACA

Malzemeler
2,5 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta akı (sarisi üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (yarım yaş maya)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
6,5 – 7 su bardağı un
İçine sürmek için;

İç harcı için;
Lor peyniri
Karabiber
Yarim soğan rendesi

Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Hazırlanışı
Hamurun malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Yoğurduğumuz hamurun mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçalara ayırıp beze yapıyoruz ve üzeri kapalı bi 15 dakika dinlendiriyoruz. İlk bezemizi alıp merdane ile tepsi boyunda açıp inceltiyoruz ve üzerine peynirimizi serpiyoruz ve rulo olacak şekilde sarıyoruz. Sardıktan sonra bıçak yardımıyla 2 parmak ara ile kesiyoruz ve yağladigimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün bezelere aynı işlemi yapıp bitiriyoruz.
Rulo poğaçalarımızı tepside bi yarım saat üzeri kapalı dinlendiriyoruz.
Poğaçamızın üzerine yumurta sarısını fırçayla sürüp susam ve çörek otu atıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s