Bayatlamayan kolay poğaça

Hem çok kolay, hem çok hızlı, hem de yemesi pek keyifli muhteşem bir poğaça. Üstelik de bayatlamıyor, gerçi bayatlamasını bekleyecek kadar uzun süre yemeden duramayacaksınız o da ayrı. Yiyen bir daha isteyecek.
Malzemeler
• 3 paket kabartma tozu
• 2 su bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5 su bardağı un veya aldığı kadar un
İç malzemesi
• 150 gram beyaz peynir
Üzeri için
• 1 adet yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı susam
Yapılışı
Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra servis edebilirisiniz.
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s