Tuzlu sirkeli kurabiye

Ağızda dağılan çubuk şeklinde üzeri susamlı ve çörek otlu nefis bir kurabiye. Margarinsiz hem de sıvı yağlı bu kurabiye uzun süre taze kalıyor. Sizde pastanelerde gördüğünüz tuzlu kurabiyeleri evde kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler:
o 2 yumurta akı
o 1 fincan sıvı yağ(200 milim)
o 4 yemek kaşığı sirke
o 1 fincan nişasta(200 milim)
o yarım fincan mısır unu yoksa un ya da nişasta kullanabilirsiniz.
o 1-1,5 bardak kadar un
o 1 tatlı kaşığı tuz
o 1 paket kabartma tozu
üzerine:
o 2 yumurta sarısı
o susam
o çörek otu
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta akı, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke koyup karıştırın.
Daha sonra nişasta ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri elinizle karıştırın.
Yavaş yavaş unu ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve mermer zeminde yuvarlayın.
Elinizi kullanarak yuvarladığınız hamurun üzerini hafifçe düzleştirin.
Parmak büyüklüğünde kesin. İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu atın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s