Divriği pilavı

Sivas iline ait olan Divriği pilavını yapalım istedik. Uzun zamandır yapmıyoruz. Nedense her zaman bayramdan bayrama aklıma geliyor. Ağzınızda harika bir lezzet bırakacağından eminiz. İşte size Divriği pilavı …

Malzemeler

• 45 gr tereyağı
• 1 su bardağı pilavlık pirinç
• 1 su bardağı et suyu
• 150 gr kuzu eti
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 su bardağı badem içi
• 1 çay kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı kuş üzümü
• 1 soğan
• 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
• 1 çay kaşığı yenibahar
• Tuz
Yapılışı
Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin.
Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun.
Soğanı soyup kıyın. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti ilave edin. 5 dakika kavurun. Sıcak et suyu ekleyin.
Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinç ve bademleri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun…

Yorum bırakın